Welke trends spelen er?

Elk jaar publiceert het CBS cijfers en trends.

Ouder en fitter
Eerder benoemde wij deze trend ook al. We blijven steeds langer gezond, vrouwen hebben wanneer ze 65 jaar zijn nog een levensverwachting van 21 jaar en mannen van 19 jaar. Het gaat op vele vlakken goed met ouderen. Ze wonen vaak langer zelfstandig dan vroeger en zijn daarnaast ook vaak fitter. Ze sporten meer: hebben een abonnement op de sportschool of gaan vaker een rondje fietsen of wandelen. Over fietsen gesproken: tieners fietsen nog steeds het meest van de hele bevolkingsgroep, namelijk 6.2 kilometer per dag. Dit heeft er ook mee te maken dat tieners vaak verder naar school moeten fietsen. Daarna vindt er een lichte daling plaats, terwijl het na de leeftijd van 50 jaar weer stijgt.

Flexwerk groeit
Het aantal werknemers met een flexibel contract zal blijven groeien. Deze groei zie je goed terug bij het aantal oproepkrachten en invalkrachten, die  sinds 2003 meer dan verdubbeld. Het aantal vaste werknemers nam daarbij af. Veel van de flexibele arbeidskrachten zegt dit uit nood te doen en het liefste een vaste baan te willen. Uitzendbureau’s merken deze toename ook. Door deze toename dienen zijn zich steeds meer te richten op hun kerntaak. Dit is namelijk het vinden van een geschikte match tussen kandidaat en bedrijf. Veel uitzendbureau kiezen dan ook voor het uitbesteden van hun backoffice (payroll voor uitzendbureau’s) om tijd te besparen. Payroll biedt vele voordelen, zoals: zekerheid, deskundige helpdesk, kennispartner, direct gecertificeerd.

 

 

 

Geef een reactie